Sziasztok, szép napot mindenkinek! 🙂
Először is, ahogy olvastátok a címet, nos igen, én magam sem tudom, hogy jött így össze, de álmomban szakács voltam. Azonban ahogy reggel 6:30 – kor felriadtam egyből leirkáltam a recepteket egy kis füzetbe amiket megálmodtam. Pedig semmi olyasmi szakmám nincs csak kimondottan Eü -s vagyok (azaz egészségügyi, magasabb rang).
De csak azért is megcsináltam ezt amit ide illesztettem képet, mert nem csak nekem, mindenkinek ízlett, sőt duplát kellett csinálnom. DE(!) nagyon lakhatósan lett elkészítve. Ami persze, én szóltam!
Nyugalom, ha valaki ilyet akar csinálni, vagy már csinált is, nyugodtan a Facebook oldalamon megoszthatjátok, természetesen ide is leírom a receptet ami annyira egyszerű megcsinálni.
Íme:
Hozzávalók:
2 virsli ( félbe vágtam, majd az egyik felével 4 részre csíkoztam)
6 darab tojás
Trappista sajt (lehet reszelve is)
Fekete őrölt bors
Csipetnyi só
Olaj (a sütéshez)
4 szeletelt kenyér (bármilyen lehet)
Elkészítés:
A kenyérnél közepét minimális kisméretűként ki kockázom (majd abba megy bele a tojás).
Aztán a virsliket félbe vágni, majd az egyik felét felcsíkozni 4 részre, majd a többi fele virslinél is ugyanúgy.
Közbe a sajtot lereszelni (kinek hogy a jó, de lehet egészben is), ha ez meg van akkor egy üveg tálba (vagy műanyagosba) 6 db tojást ütök és felverem (azaz tojás rántotta lesz a kenyér közepén). E közben serpenyőbe forró olajba pirítom a kenyeret mindkét oldalát, aztán a kenyér közepén bele öntök kis tojást (adagolni kell, mert igen hamar elfogy.) Az sem baj ha alulról kibújik a tojás rész, mert utána úgy is megint meg kell fordítani, hogy ne nagyon legyen nyers a tojás.. Ha már mindkét oldala is megsült akkor rá lehet szólni a reszelt sajtot aztán kész is.
A virslivel pedig csak a forró olajban meg kell pirítani egy kicsit és tehetjük is a sajtos részre.
Nos, ennyi lettem mára. Remélem nem írtam “túl bonyolultan” , ha igen, csak nyugodtan szóljatok és kijavítom. (emígy se vagyok sértődékeny 😀 )
Viszont ha van egyéb ötletetek, nyugodtan osszátok meg a másik oldalon.
Köszönöm, hogy elolvastad, jövök még mással is, addigra is, puszi! :*
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: